Да поиграем с игри…без играчки

Всички родители говорят за активност сред децата. Някои ученици, та даже и младият ни сътрудник Карин, са се включили в световна кампания за по-активен живот.  Но може ли да се спортува чрез игрите? Естествено! Как да стане това ни разказва поредицата “Игри без играчки”.

“Игри без играчки” включва три книжки, пълни с много игри, познати на майките и татковците, но не и на днешните деца. Защо? Защото днес се спортува пред компютъра, а добрите стари и най-вече забавни игри събират прах в някой стар скрин на тавана. За щастие, позабравените игри отново излизат на мода и дават прекрасни идеи как да прекарваме свободното си време без електроника.

Един от героите – Васко – е супер фен на компютърните игри. Даже играе до 2 през нощта, а сутрин е доста изморен. Обаче е много добър във виртуалните състезания. В началото на лятната ваканция, готов да стои цял ден пред екрана, Васко получава неочаквана изненада. Първо от баща си, който разяснява на момчето и на приятелите му как се играе футбол на една врата. После – от уж досадната братовчедка Елица, която се оказва страшен експерт в игрите без играчки. Дама, бъзз, развален телефон, държави, ораторе-бураторе и какво ли още не, връхлита Васко и приятелите му като торнадо и помита всякакво желание у децата да “киснат” пред компютъра по цял ден. Не за друго – просто да тичаш и скачаш на въздух с приятели е далеч по-интересно. Не ми вярвате? Пробвайте да поиграете и вие, пък ще си говорим после.

Поредицата “Игри без играчки” е разделена в три книжки, в които са събрани 27 игри, целящи да покажат на децата колко забавен може да бъде активният живот, комбиниран с общуването лице в лице с техните връстници. Книжките представят някои от най-интересните игри, познати на порасналите деца; текстът е поднесен под интересна форма и прави четенето още по-лесно и интересно, а илюстрациите и модерният сюжет ще помогнат на всяко съвременно дете да усети тръпката от игрите без играчки.

Автор: Вал Стоева

[club]