Да нахраним въображението с новата книга на Иван Раденков

Драги пасажери, дръжте се! Предстои ни курс към Патладжания!

Тази събота (22. април) от 11:30 ч. корабът на Иван Раденков ще отплава от Книжен център „Гринуич“ към далечна (и вкусна) дестинация. Ще срещнем Пане Кашкавале, син на Пан ди Шпан и Пана Кота, с Цар Евичак, Хан Тахан и Принцесата. Рулят ще направлява самият Капитан Сен Жак, а за настроението на екипажа ще се погрижат музикантите от група „Барабас“ – Кураж Фураж и Гризни Халва.

Какво ще ни сервира новата книга на Иван Раденков? Преди всичко приключения, храна и любов – основни съставки на всяка добра история. За да не издаваме всички апетитни подробности, ще ви разкажем малко за създателите на книгата – а вие преценете колко приятели да доведете на нейното представяне.

И така, ето ги и творците:

Иван Раденков е специалист по Човешки ресурси, свири в собствена група („Тролите“) и е автор на куп закачливи и находчиви истории – за Унки Марлюнки, котарака Франт, велосипедистите край езерото Папийон и фалшивия произход на смешните фрази. След „Вкусът на приключенията“ той добавя пореден кулинарно-литературен проект към своето портфолио – разбира се, отново с музикални добавки и скрити изненади.

Антония (Ния) Мечкуева е възпитаник на НХА, както и на Училището за визуални изкуства „La Cambre“ в Брюксел. Познаваме жизнерадостния й стил от различни учебници на издателствата „Просвета“ (поредиците POP, Hello New edition, Вълшебно лято) и „БГ учебник“ (Български език за 5-7 клас, НЕМО), както и от книгата „Юху-буху-измислячус“, спечелила награда „Перото“ 2023. В настоящото издание тя участва с цели 40 пълноцветни илюстрации.

Приятно пътуване към „Гринуич“!

Илюстрация: Ния Мечкуева