Цветната фотокнига разказва за „различните“ деца на България

В навечерието на Световния ден на книгата и авторското право – 23 април – излиза специалното безплатно издание с кауза – „Да се запознаем с „различните“ деца на България“.

Цветната фотокнига е дело на две дами – основателката на проекта „Различните“ деца на България“ Анна Йончева и Ваня Тодорова – председател на фондация „Можем заедно“. Тяхната цел е да помогнат на повече деца в училище да се запознаят с начина на живот и да изградят разбиране и уважение към своите връстници със специфични потребности.

На 66 цветни страници авторките ни срещат с 35 слънчеви деца, диагностицирани с различни заболявания, сред които тумор на гръбначния стълб, синдром на Даун, детска церебрална парализа, аутизъм, спинална мускулна атрофия, спина бифида и други. Книгата съдържа и кратки информативни характеристики на описаните състояния. Целта е чрез тях другите деца да се научат да ги разпознават.

Да се запознаем с „различните“ деца на България“ ще бъде официално представена на 24 април пред НДК по време на специално организирания Пролетен базар с ръчно изработени аксесоари и сувенири. Събраните от базара средства ще отидат за отпечатване на нов, по-голям тираж от безплатната фотокнига, за да може тя да достигне до още повече ученици в различни градове.

Успоредно с това Йончева и Тодорова вече работят по изграждането на мрежа от координатори-доброволци в цялата страна, които да помогнат в разпространението на фотокнигата.

Всеки, който желае да подкрепи каузата на екипа на „Да се запознаем“, може да го направи лично по време на Пролетния базар на 24 април пред НДК или да дари онлайн чрез Volontime – социалната мрежа за добри дела без удържане на такси от направените дарения.

Дарение по банков път можете да направите на:

Първа инвестиционна банка
IBAN: BG15FINV91501217270025
Фондация „Можем Заедно“
основание: Дарение за фотокнига „Да се запознаем“