Клубът на короната: принцеса София

Поредицата „Клубът на короната“ е розова, блестяща и пълна с истории как да станеш истинска изискана принцеса. Точно така – принцесите също ходят на училище, за да усвоят най-важните качества и да станат неповторими.

В книжката „Принцеса София и приемът на принца“, малките читателки ще се срещнат с обитателките на Розовата спалня: Алис и Дейзи, Кейти и Шарлот, Емили и София. Те са най-добри приятелки, които учат в известната Академия за принцеси и се стремят да спечелят колкото се може повече плюса, за да получат Сребърни шарфове.

Тази сутрин обаче никак не им върви с плюсовете! Послапаланките стават със закъснение, което непременно ще вбеси лейди Албина (гадярка, училищна секретарка). Така и става, разбира се, а заплахата да не отидат на супер специален прием, направо разбива принцесите от Розовата спалня.

Трябва ли да се прости подобно провинение като закъснението? Сигурно не, защото те са изискани принцеси, но… кой друг, ако не кралица Саманта Джой може да постъпи толкова великодушно и да разреши на София и приятелките й да присъстват на бала на принц Морис!

В Академията започва трескава подготовка за бала. Момичетата трябва да получат допълнителни уроци по танци, но и там се сблъскват с ужасната лейди Албина, която май никога не е танцувала на бал. А с настъпването на големия ден, принцесите се вълнуват и нямат търпение да се запознаят с истински принцове. Дали обаче уроците по танци няма да изиграят на София лоша шега? Може ли един истински принц като Морис да е гаден и да се подиграва на чуждото нещастие, или пък точно обратното – той също да има тайни проблеми?

Поредицата „Клубът на короната“ привлече вниманието на Карин преди време. Първоначално се замислих дали книгата е подходяща за нея (с огромен шрифт е, чете се бързо и не е сложна като текст), защото е за по-малки читатели, но реших да следвам правилото детето да си избира онова, което му е интересно. Днес дори аз успях да прочета тази принцеско-розова книга, която завърши със страхотна приказна поука и ме накара да се пренеса на бала на София, Морис и техните приятели.

Вижте и видеото на Карин за „Принцеса Емили и красивата фея“.

[club]