Следваща спирка: „Чудният нов свят“

„Чудният нов свят“ не е нов превод на „Прекрасният нов свят“. Това е проект, различен както от известната антиутопия на Хъксли, така и от всичко друго, излизало до този момент у нас. Книга, чийто интригуващ сюжет е надграден с добавена реалност и илюстрации по авторски диорами. Първата българска постапокалиптична фантастика за деца!

Зад „Чудният нов свят“ стои триото Марин Трошанов (познаваме го от поредицата за робота Чапек), Николай Михайлов (дизайнер и визуализатор) и Чудомир Драгнев (творец на чудеса от късчета непотребно желязо). Заедно те постигат немислимото – превръщат отхвърления материал в изкуство, обемните фигури в плоски рисунки, хартиената книга – в портал към виртуален свят. Идеята реализира екипът на изд. „Мармот“, който избира да ни въведе в чудния си нов свят именно тази неделя. А какво ще намерим там?

„В изоставената фабрика между Пукнатината, хълмовете и стария кактус пет метални създания, не по-големи от човешка длан, се пробуждат за нов живот. Те черпят енергия от тайнствен Източник – през деня усърдно пазят цветната си градина от набезите на свирепи вредители, пясъчни бури и киселинни дъждове, а нощем сънуват причудливи сънища. Изневиделица се появяват сеещите опустошение и разруха гадини.“

Ще устои ли Чудният нов свят на тази неочаквана опасност? Това ще научим на 29.01. от 15 ч. в Националния студентски дом в София. Посетителите ще могат да видят на живо джобните вдъхновители на книгата, ще се потопят във въздействащите илюстрации на Николай Михайлов и ще послушат за писателските хитрини на Марин Трошанов. Всеки читател между 5 и 12 години (а защо не и доста по-голям) е добре дошъл да се включи в работилниците, съпътстващи събитието.

Как да се подготвите? Изгледайте трейлъра на „Чудният нов свят“: