Коледните писма на зайчето Феликс

Коледа идва! Навсякъде ухае на ябълки и канела, на медени курабийки и джинджифилови сладкиши. Очичките на децата греят в очакване на подаръците под елхата, а магията на коледния дух е завладяла сърцата ни…

За да отбележим подобаващо настъпването на светлите празници, ще ви разкажем за някои от най-хубавите коледни книжки. Започваме нашето пътешествие с „Коледни писма от Феликс“ (изд. “ФЮТ”). 

Феликс е плюшеното зайче на малко момиченце – Софи. Софи си живее щастливо и доволно, докато един от съучениците й не започва да й се подиграва, че вярва в съществуването на дядо Коледа. Силно разстроена, Софи разказва всичко от игла до конец на Феликс, а той…

Една сутрин просто изчезва! Потегля с Николаус към Северния полюс, за да се увери, че дядо Коледа не е измислица. По време на пътуванията си Феликс изпраща писма на Софи, за да й разкаже как се разнасят милиони подаръци за една нощ, как празнуват в Швеция празникът на Света Лучия и коя е Бефана.

Всичко това Феликс разказва на своята приятелка Софи с помощта на писма. В тях са скрити тайни планове на къщата на Дядо Коледа, любопитни факти за живота на добрия старец и дори рецепти за вкусни сладкиши.

С помощта на „Коледни писма от Феликс“ децата ще научат не само кой е Николаус, но и как се подготвят за настъпването на светлите празници в други страни по света. Света Лучия бе особено интересна за мен, а рецептата за шафранени кифлички, подходящи за нейния празник, изглежда невероятно апетитна. С помощта на Феликс малките читатели ще разберат повече за италианската Бефана, а дори и българските традиции не са подминати!

Текстът е на Анете Ланген, илюстрациите – на Констанца Дроп и ако не познавате зайчето Феликс, коледните му писма са подходящо средство да се влюбите в него за цял живот!

Автор: Вал Стоева