„Чети с мен” в село Труд!

Доброволците от Център за работа с доброволци (ЦРД) към Национален алианс за работа с доброволци (НАРД) при НЧ “Светлина-1929г.” с. Труд се включиха много активно в националната кампания “Чети с мен”, проведена на 28.09.2014 г.

От 11:00 ч. в парка пред кметството на с. Труд над 30 деца бяха посрещнати от изложба с рисунки по любими детски приказки и красиви пейзажи на Анна Марлакова, ученичка в Пловдивската художествена гимназия „Цанко Лавренов”. Своите любими приказки с децата споделиха Янка Константинова, председател на читалището, и Катя Петлова, учител от ЦДГ “Бисер” в селото.

Децата почетоха любими приказки и произведения от наши класици, а за най-малките се погрижи „Говореща книга”. Катеричката Кики закачливо подканяше любознателните читатели коя книжка да прочетат. Те се включиха с удоволствие и въображение в импровизирания куклен театър, който беше последван от прекрасен концерт с любими детски песнички, стихотворения и гатанки.

„Чети с мен” в с. Труд приключи със словенската народна приказка “Неоценимото богатство”. На финала кметът Николай Копринков поздрави всички малки читатели и артисти и присъстващите си пожелаха да са все така здрави, задружни, умни и най-вече грамотни.

 

Снимките и информацията за протичането на празника ни бяха изпратени по ел. поща от Светла Божилова, библиотекар в читалището и координатор на ЦРД, за което й благодарим.