„Чети с мен“ и в твоя град

Инициативата „Чети с мен“, чиято кулминация ще се състои на 28.09.2014 г., няма да остане затворена единствено в пределите на столицата. Благодарение на активните библиотечни служители от цялата страна, жителите и на най-малките населени места могат да се включат в кампанията на Министерство на културата.

Българската библиотечно – информационна асоциация изпрати писмо до своите членове, с което ги призовава да организират и в своите населени места масово четете на същата дата и по същото време. Фондация „Глобални библиотеки“ също е изпратила покана за участие в „Чети с мен“ до 930 библиотеки, включени в програмата „Глобални библиотеки – България“ в периода 2009-2013 г.

Читалищните библиотеки също ще се превърнат в част от инициативата „Чети с мен“, стана ясно след среща на министър Мартин Иванов с председателя на Сдружението на народните читалища – г-н Николай Дойнов. От разговора става ясно, че всички читалищни библиотеки в страната ще отворят вратите си на 28.09., за да могат желаещите граждани да станат част от масовото четене.

Ако не можете да се присъедините към масовото четене в Борисовата градина в София на 28.09.2014 г., непременно проверете в местната библиотека как те планират да се включат в инициативата.

„Чети с мен, доведи приятел!“ – нека заедно покажем, че всяко усилие в защита на книгите си струва!

За повече информация относно развитието на „Чети с мен“ следете в официалния блог на инициативата, във Фейсбук и с хаштаг #четисмен в социалните мрежи.