Четене и забавления с „Нарисувай ми овца“

Диляна Димова, начален учител в ОУ „Любен Каравелов“ в гр. Попово, е наша стара познайница още от кампанията „Читателска щафета“. С удоволствие прочетохме писмото й за срещата на нейните ученици от IVа клас с книгата за игри и оцветяване „Нарисувай ми овца“ на художника и илюстратор Дамян Дамянов.
„Естествено, първо реших да разбера как ще я приемат моите ученици. Без много да им обяснявам, в едно от междучасията им я предложих и наблюдавах реакциите им. Две-три деца се зачетоха в нея, после се присъединиха  още няколко и накрая се струпаха.
Първо, разбира се, подробно я заразлистваха момичетата. Като видяха, че има и елементи на конструиране, привлякоха и момчетата. След още малко време разбраха, че могат да си направят и вулкан и стана интересно.“
Тъй като „Нарисувай ми овца“ е тематично обвързана с „Малкият принц“,  Траян, който е чел произведението, предава накратко съдържанието, а след това всички деца с удоволствие творят.
Г-жа Димова обобщава впечатленията си:
„Накрая си дадох сметка, че работата с книжката е начин децата да бъдат провокирани да проявят интерес да прочетат „Малкият принц“.“
Вижте и галерията със снимки от забавленията на децата.