„Бисерче вълшебно” гостува на „Младият Пловдив чете”

Единствената българска награда за най-добра детска книга, в която жури са самите деца, „Бисерче вълшебно”, ще бъде представена на 19 март 2015 г. от 11 часа в конферентната зала на НБ „Иван Вазов” – Пловдив. Тема на срещата с Валентина Стоева, председател на съвета на фондация „Детски книги” и координатор на проекта, ще бъде „Наградата „Бисерче вълшебно” като метод за насърчаване на детското четене в помощ на възрастните”. Дискусията ще се проведе в рамките на фестивала „Младият Пловдив чете”.

По време на срещата Валентина Стоева ще представи целите и механизмите на единствената българска награда за детска литература, избирана от децата, ще представи практически съвети за използване на наградата от учители, библиотекари и родители за насърчаване на четенето сред децата и запознаването им със света на съвременната детска литература.

По традиция ще бъдат избрани и „Посланици на Наградата „Бисерче вълшебно”“, а посланик може да стане всеки малък читател, който вярва, че Наградата „Бисерче вълшебно” е важна и полезна. Организаторите на „Младият Пловдив чете” приканват всяко пловдивско училище и библиотека да излъчи свои представители за участие, които да станат посланици на наградата и да популяризират „Бисерче вълшебно” в своето училище, читалище, библиотека. Заявките можете да изпращате на e-mail  janet45.plovdiv@gamil.com или да пишете в събитието във фейбук.

Организатор на „Младият Пловдив чете“ са ИК „Жанет 45” и Детски отдел към Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив. „Аз чета“ и „Детски книги“ са медийни партньори на фестивала.

Партньори на инициативата са още:

Фондация „Пловдив 2019“, пловдивските читалища;

ГХП „Св. Св. Кирил и Методий“, Езикова гимназия „Пловдив“, НУМТИ „Добрин Петков“, ОУ „Душо Хаджидеков“, СОУ „Димитър Матевски“, СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ , СОУ „Симон Боливар“, СОУ „Софроний Врачански“, СОУ „Паисий Хилендарски“, СОУ „Патриарх Евтимий“, СОУ „Пейо Крачолов Яворов, Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент Екзюпери“, ЦДГ „Люляк“;

Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, проф. Димитър Димитров, ВУАРР;

АМТИИ, Езикова гимназия „Иван Вазов“, ЦДГ „Буратино“, ЦДГ „Малкият принц“, Европейски колеж по икономика и управление, Общински детски комплекс Пловдив;

MediaCafe, КАПАНА, NewsArt, Туристически информационен център, СНЦ „Писалка и перо“.