„Библиотека Славейче”: Вълшебни замъци

Скоро не сме ви писали за поредицата на „Библиотека Славейче” от книжки за начинаещи читатели. Сигурно си спомняте, че тя включва 12 книжки с приказки по такива интересни за децата теми като динозаврите, драконите, рицарите, конете, кучетата и пиратите. 

Дойде време да ви запознаем и с книжката за вълшебните замъци, в която приказките са три. В първата замъкът е невидим, във втората – пълен с призраци, а в третата – спешно се нуждае от ремонт.

Приказка първа: Хубавата и добра девойка Флора живеела в спретната къща в края на гората. Един ден, докато търсела горски плодове, тя се изгубила в гората и така се натъкнала на невидимия замък. „Е как така е намерила невидим замък, като той е невидим?” ще попитате вие. Като прочетете приказката, ще разберете, а аз ще ви кажа единствено, че в замъка имало и принц.

 

Приказка втора: В разкошен замък живеели крал Ерик и кралица Ела. Всичко им било наред, само дето синът им – красивият принц Джон – не искал да се жени. На вас това може да ви се вижда дребна работа, но за един баща и една майка въпросът с женитбата на детето им е много, много важен. Затова кралят и кралицата поканили трите най-красиви принцеси на гости с надеждата, че принцът ще се влюби в някоя от тях. Гостуването съвсем не се развило по план, защото в замъка внезапно се появяват призраци. Истински ли са те или не, ще разберете в края на приказката.

Приказка трета: Кралят и кралицата живеели в много стар и порутен замък. Решили да обявят състезание за построяване на най-хубавия дворец. Каква била наградата ли? Обичайната – едно сандъче със злато. Както предполагате, имало много кандидати за спечелването му. Според вас кой е построил най-хубавия замък – хлебарят, книжарят или майсторът на играчки? Прочетете приказката докрай и проверете дали сте познали.

За ваша радост и трите приказки са кратки и няма да чакате дълго, за да разберете развръзката. Освен това в края на всяка приказка ви очакват забавни игри и въпроси.

Сигурна съм, че не сте забравили, но все пак ще ви напомня, че децата, които прочетат и 12-те книжки от поредицата на „Библиотека Славейче”, ще получат персонална грамота от издателство „Фют”, както и специална папка за страниците от първия си читателски дневник. Какво ще кажете? Според мен никак не е за изпускане!

Вземете книгата с код с кауза DK19 от Ozone.bg, Ние, децата! или Booklover.bg. Когато купувате книги с този код, вие подкрепяте насърчаването на детското четене в България.