Библиотека „Родина“ организира срещи с Мая Дългъчева и Вал Стоева по проект „Учим се и растем заедно“

Старозагорската библиотека „Родина“ поставя на фокус темата за важността на детското четене с две срещи между 24 май и 1 юни в рамките на проекта си „Учим се и растем заедно“. На 28 май (понеделник) от 17:30 часа в Младежкия дом (бул.”Патриарх Евтимий” 176) Валентина Стоева, председател на съвета на фондация „Детски книги”, ще говори за важността от четенето при децата от 0 до 6 години и ще запознае аудиторията с полезни техники за стимулиране на четенето. Специален гост на срещата ще бъде писателката Нуша Роянова, която ще сподели своите впечатления от срещите с деца на възраст от 3 до 6 г. 

На 1 юни (петък) пък от 11:00 часа в Детски отдел (ул. „Бълг. опълчение“ 69) Библиотека „Родина“ ще отбележи празника и обновяването на отдела заедно с Мая Дългъчева.

Библиотекарите ще разкажат докъде са стигнали с изпълнението на дейностите по проекта – нова лятна сцена, нови детски книжки, интелектуални игри за по-големите читатели, материали за рисуване. Те ще разкажат повече и за активностите през лятото – цикъл „Играя и се уча” за деца от 0 до 6 години и техните родители и цикъл „Лятна детска академия” за деца от начална училищна степен (7 до 12 години).

Събитията са част от проекта „Учим се и растем заедно” за деца от 0 до 12-годишна възраст, финансиран по Програма „Ти и Lidl за по-добър живот”, с партньорството на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум. Неговата основна цел е засилване интереса към книгите и стимулиране на ранното детско четене чрез забавни образователни програми и интерактивни игри, подпомагащи ранното детско развитие, интелектуалното израстване и функционалната грамотност на децата.