Базар на професиите 2023 – път към правилния кариерен избор

Наближава деветото издание на Базара на професиите – най-голямото публично изложение на професиите у нас. Събитието ще се проведе на 24. и 25. ноември в София Тех Парк (зала „Джон Атанасов“). Входът и за двата дни е свободен, като първият ден е запазен за групови, а вторият – за индивидуални посещения.

Над 330 000 младежи в България нито учат, нито работят; над 50% от завършилите висше образование не действат по специалността си; връзката между образование и бизнес все още не е достатъчно силна; много млади хора се затрудняват да намерят смисъл и мотивация да се развиват професионално.

На този фон Базарът на професиите е много необходимо мероприятие, което помага на юношите да направят първите си стъпки към желаната кариера. За пореден път той ще даде възможност на посетителите да разгледат щандовете на над 20 водещи компании и да участват в дискусии и работилници, представящи както традиционни, така и иновативни професии. Ще се превърне в повод за срещи с консултанти, обучени за работа с младежи, и с известни личности, които ще разкажат за своя професионален избор.

Снимка: Панел „Професиите от гейминг индустрията“, Базар на професиите 2022 г.

В рамките на Базара ще бъдат представени резултатите от първото проведено проучване за мечтаните професии и за това какво привлича бъдещите професионалисти да се развиват в дадена сфера. Специализиран панел ще събере младежите с експерти в сферата на маркетинга, човешките ресурси, журналистиката, предприемачеството, програмирането и образованието в открит дебат за влиянието на изкуствения интелект. Освен професиите на бъдещето, ще бъде разгледано и бъдещето на професиите – организаторите от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН са подготвили и интервю със самия изкуствен интелект.

  • Информация за изложителите + програма на Базара ще откриете на този адрес.
  • Регистрирайте групово посещение не по-късно от 20. ноември през този формуляр.

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН е най-активната организация в страната в сферата на устойчивото развитие. Тя обединява компании, неправителствени организации и образователни институции около Глобалния договор на ООН, насочен към прилагане на отговорни бизнес практики в сферата на правата на човека, трудовите норми, опазването на околната среда и борбата с корупцията.