Бал с костюми на Панаира на книгата, вдъхновен от „Игрите на глада“

Издателство “Екслибрис” и сайтът “Аз чета” организират “Бал на трибутите” в рамките на 41-я Панаир на книгата. На 14 декември от 17:00 ч. в Националния дворец на културата са поканени всички фенове на трилогията “Игрите на глада”, готови да разходят своите специални костюми и да си спечелят награда.

От участниците в Бала ще се очаква да разгърнат своето въображение и покажат своята собствена интерпретация на модата на Капитола и окръзите на Панем. Специално 5-членно жури ще оценява костюмите и за най-добрите ще има специални награди.

“Това ще бъде изящно предизвикателство, вдъхновено от модата на Капитола и костюмите в трилогията на Сюзан Колинс “Игрите на глада”, където специално внимание е обърнато на визията на всеки един от героите и е вплетена силна символика”, споделят организаторите на събитието.

Модата в света на „Игрите на глада“ е едновременно оръжие и послание, което дава възможност и на най-смелото въображение да се развихри. От облеклото на миньорите в окръг 12 до екстравагантните тоалети на жителите на Капитола всяка дреха, татуировка и цвят имат своето значение. Затова и един от най-любимите герои на читателите е стилистът Цина, който първи превръща Катнис в сойката-присмехулка, символ на назряващата революция.

„Ако искаш да се чувстваш като Катнис, Пийта или Гейл, ако силата ти е в дизайна на костюми като Цина, ако имаш величествената осанка на президентите Сноу и Койн, подготви своя специален костюм в стил “Игрите на глада” и се включи в Бала на трибутите!“, се посочва още в официалната покана за събитието.

Готови ли сте да покажете на какво сте способни? Подготвяйте костюмите и не пропускайте събитието на годината – „Бал на трибутите“! НДК, 14.12. 2013 г. (събота), 17:00 часа. Носете добро настроение!

„Игрите на глада“ е пленителна анти-утопична поредица за всички възрасти, която завладя сърцата на публиката, налагайки смели, интелигентни и пълнокръвни герои като ролеви модели. По книгите има създадени до момента две филмови адаптации, втората от които – “Възпламеняване” – може да се гледа в момента по кината.

 

Повече за събитието може да се научи на страницата на трилогията „Игрите на глада“ във Facebook (https://www.facebook.com/igritenagladabg) и на специално създаденото Facebook-събитие за Бала (https://www.facebook.com/events/393527804083126/)