Аз се уча… да броя!

Четенето определено е важно умение, без което малчуганите едва ли ще могат да се справят по-нататък в живота. Смятането обаче също не е за пренебрегване. Толкова естественото за нас, по-големите, умение да редим числа от 1 до 10 и обратно може да бъде доста стресиращо за едва прохождащите в света на математиката.

Отскоро на пазара излезе книжката „Аз се уча да… броя във фермата“. Тя е незаменим помощник за всяка баба или майка, опитваща се да научи невръстното си дете да брои. Как? С помощта на шарени картончета с лика на животинки, които се поставят на специални места и стимулират любопитството на децата. Колко са агънцата? А котенцата?

Сламчо е прашило, което се чувства доста маловажно. За да му покаже, че го цени, господин Тони му възлага бойната задача да преброи всичко във фермата. Голямата тайна е, че Сламчо не е чак толкова добър в математиката. Кой идва на помощ? Вие, естествено! С помощта на цветните картончета трябва да помогнете на прашилото да се справи с отговорната си задача.

Книжката е оформена така, че наистина да е в помощ на малчуганите при сблъсъка им с числата. Тя е с дебели корици, прекрасни илюстрации, картончета с животни от едната страна и с числа от другата. В допълнение, в края на историята за Сламчо има и голям картонен диск, вграден в книжката. С неговата помощ децата продължават да упражняват вече усвоения материал, превръщайки математиката в доста забавно преживяване. Освен всичко, на гърба на книжката са предложени и съвети за родителите, с които допълнително да се развие и затвърди умението на дечицата да броят.

С две думи? Полезна книжка!

Автор: Вал Стоева

[club]