Аз игрА-Я със Сиела започва този уикенд с четене на „Роня, дъщерята на разбойника“

Актрисата Дария Симеонова, позната на широката публика от сериала „Откраднат живот“, ще даде началото на кампанията „Аз игрА-Я със Сиела“ тази събота (2 април) с четене на „Роня, дъщерята на разбойника“ от Астрид Линдгрен в книжарница Сиела“ в подлеза на Ректората. Събитието ще започне в 11:00 часа, а някои от присъстващите деца ще имат възможност да получат безплатни билети за едноименната постановка за деца в Театър София.

Кампанията „Аз игрА-Я със Сиела“ има за цел да насърчава и популяризира четенето и книгите сред деца и подрастващи. Освен Дария Симеонова в инициативата, която ще трае през целия месец април, предстои да се включат още Саня Армутлиева, Дони и Нети, художникът Дамян Дамянов, Георги Тошев, Иван Лечев, Михаил Вешим и Иво Сиромахов.

В неделя (3 април) деца ще четат на деца в книжарницаСиела“ в Мол Русе. От 11:30 часа всички малки и големи русенци са официално поканени на представянето на книгата „Приключението АБеПис“ – интерактивна антология на произведения на деца от I до IV клас, посещавали ателиетата за творческо писане на Група за театър „Камила“.