Авторките на поредицата за Сам Силвър благодариха на участниците в Читателска щафета 4

След края на „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“ нашият екип изпрати на авторите на трите поредици, Джан Бърчет и Сара Воглър („Сам Силвър, тайният пират“), сър Стийв Стивънсън („Детективите Агата и Лари“) и Елиза Пуричели Гуера („Приключенията на Минерва Минт“), малка част от творбите на щафетници от цялата страна (рисунки, книгоразделители, карти), както и от специалните щафетнически значки.

За нас беше истинска радост да получим имейл от създателките на Сам Силвър и компания, в който те разказват, че значките и подаръците са били чудесна изненада за тях при завръщането им от обиколка из британските училища по случай Световната седмица на книгата. Те помолиха да публикуваме техните благодарствени думи до всички малки читатели, участвали в щафетата:

„Браво на всички, които са взели участие в конкурса за „Карта на скрито пиратско съкровище“. Картите и рисунките са прекрасни. Много харесахме тези, които получихме по пощата. Вие наистина сте вдъхнали живот на приключенията на Сам Силвър и трябва да бъдете много горди от себе си. Благодарим ви!“

Двете авторки пуснаха и съобщение в Туитър с линк към галерията с всички карти на скрити пиратски съкровища, които получихме: