Анета Дучева представи „Пиано от картон“ пред бургаски ученици

Вече ви разказвахме за мини „турнето“ на детската писателка Анета Дучева във варненски училища за срещи с малките читатели и представяне на новата й книга „Пиано от картон“. Бургас също стана спирка от това турне, а ето какво сподели за гостуването на писателката Мариана Калинова – библиотекар в читалище „Паисий Хилендарски 1928“ в Бургас. 

„По покана на НЧ „Паисий Хилендарски1928” на 21.02.2017 г. Анета Дучева представи най-новата си книга „Пиано от картон” пред третокласниците от ОУ „Найден Геров” и 2-ри „в“ клас от ОУ „Св. Княз Борис I”.

Учениците от 3 клас на ОУ „Найден Геров” предварително бяха запознати с историята на малката Алекс и направиха импровизирана драматизация на част от книгата. Взеха активно участие като задаваха въпроси и разговаряха с писателката, част от тях направиха рисунки.“

След това Анета Дучева посети ОУ „Св. Княз Борис I”. За това как премина срещата й там, разказва класният ръководител г-жа Росица Юрукова:

„На 21.02.2017 г. ние, децата от II „в“ клас на ОУ „Свети княз Борис I”, имахме прекрасна среща с авторката на книгата „Пиано от картон” – Анета Дучева. Още преди срещата прочетохме приказката в клас. Докоснахме се до нейната малка героиня Алекс и до нейната голяма мечта – да се научи да свири на пиано. Разбрахме колко е важно човек да не се отказва от мечтите си въпреки трудностите. Вярваме, че малката Алекс винаги ще ни дава кураж, когато ни е трудно.“