Amazon наблягат на детското четене с новия Kindle

От Amazon преди дни обявиха пускането на следващото поколение четци и таблети Kindle, съобщават от „Аз чета”. Освен върху подобрените характеристики и функционалност на новия модел Kindle от онлайн гиганта акцентират и на детското четене.

Новият четец предлага автоматично разяснение на по-трудните думи (Word Wise), възможност за умна проверка (Smart Lookup), която освен в речника дава възможност за търсене в Уикипедия и X-Ray.

Конкретно към децата са насочени няколко нови възможности на устройството. Vocabulary Builder позволява натрупване на личен речник от прегледаните от тях думи, който след това може да бъде използван за преговор чрез игра с карти. С Kindle FreeTime родителите могат да създават персонализиран профил на всяко от децата в семейството, с който да им дават достъп до е-библиотеката си и да следят прочетените от тях книги и брой страници. Чрез абонаментната услуга Kindle FreeTime Unlimited срещу $2.99 на месец малките читатели пък ще получат достъп до стотици специално подбрани детски книги.

В сътрудничество с Националната асоциация на родители и учители (National PTA©) Amazon започва програма за семейно четене, за да помогне на родителите да взимат по-активно участие в четенето на децата си и да подкрепят техния интерес към книгите. Kindle разкрива нови възможности за използване на програмата в училищата, като позволява учителите да закупуват и да разпращат книги през Whispercast към устройствата на учениците – електронни четци на Amazon или други устройства с безплатно Kindle приложение.