41. Панаир на книгата: на щандовете с детски книги

Ако все още не сте успели да заведете малчуганите си на 41. Панаир на книгата в НДК, София, не се притеснявайте! Той продължава до неделя, 15.12.2013 г., а събитията за най-малките читатели са събрани като по поръчка в почивните дни.

Ето няколко идеи как да прекарате съботния ден, докато си търсите подходящи книжки за четене в студените зимни дни:

От 10:00 до 11:00 часа на сцената на ет. 3 можете да се насладите на детско музикално шоу „Коледна елха“. В него маестро Борис Карадимчев, детски хор „Пим Пам“  и клуб по спортни танци „Проданс“ ще повишат настроението ви с много песни и танци. Освен тях, ще можете да се забавлявате с Боби Мирчев – автор на детски стихчета и музика. Най-малките читатели пък ще се срещнат с книжките „Бръмбо“, „Прочети ме!“ и „Прочети ме! Разбрао ли ме?“, подходящи за яслена и първа група на детската градина.

От 11:00 до 12:00 часа на същата сцена на ет. 3 изд. „Инфодар“ ще представи най-новата си книжка – „Борковите патила“ с автор Галина Малина. Ако искате първи да се запознаете с Борко и сестра му Галка – не пропускайте тази възможност! Книжката е номинирана и в предварителния списък на наградата „Бисерче вълшебно“ 2014, така че със сигурност ще е полезно да научите повече за нея, преди да гласувате през пролетта на 2014 г.

От 10:00 до 13:00 часа на щанда на Почетния гост – Москва, ще се проведе конкурс за детски илюстрации. Не пропускайте да проверите сами какво ви очаква там! Ако пък сте почитатели на страхотните книги на Юлия Спиридонова – Юлка, можете да получите автограф от нея на щанда на изд. „Кръгозор“ (№320) от 11:00 до 14:00 часа.

Програмата ви преди обяд е запълнена с други ангажименти? Не се притеснявайте – детските забавления продължават и в следобедните часове!

От 13:00 до 14:30 часа на щанда на Почетния гост – Москва можете да се срещнете с Елена Усачева – детска писателка, автор на повече от 30 книги за малчугани, сценарист, журналист и член на Московската организация на Съюза на писателите в Русия. Тя ще представи пред вас своите книги и ще раздава автографи. След срещата с любопитни читатели, авторката ще проведе и майсторски клас по писане на приказки за децата на възраст от 6 до 12 години. Мероприятието ще продължи от 14:30 до 16:00 часа.

Автограф можете да получите и от Галина Малина – автор на „Борковите патила“, от 13:00 часа на щанд № 327 на изд. „Инфодар“. 

Съботният ден ще завърши с грандиозното събитие „Бал на трибутите“, вдъхновено от култовата поредица книги и филми „Игрите на глада“. Балът е с конкурсен характер и се организира от изд. „Екслибрис“ и сайта „Аз чета“. Ако и вие сте почитатели на Сюзан Колинс, не пропускайте да разходите специалния си костюм от 17:00 до 19:00 часа на сцената на ет. 3. Повече за събитието можете да прочетете тук.

Междувременно не пропускайте да обиколите щандовете на детските издателства – на всеки от тях ще откриете интересни предложения за коледни подаръци. Част от книгите, които са издадени през 2013 г., са включени в предварителния списък на наградата „Бисерче вълшебно“ 2014, а на Панаира можете да ги разгледате и да прецените кои от тях ще са ви интересни за четене. Специално внимание обърнете на щанда на приятелите ни от изд. „Егмонт“ – при тях всеки ден е различен, а в събота акцентът пада върху детските илюстровани книги.

В неделния ден също ще можете да се срещнете с някои от авторите – Юлка ще раздава автографи на щанд № 320 от 11:00 до 14:00 часа, а желаещите да пишат приказки могат да го направят на щанда на Почетния гост – Москва от 13:00 до 15:00 часа с писателката Елена Усачева.

И ако сред морето от книги се чудите какво да изберете, прегледайте ревютата ни, разделени по възраст – със сигурност ще попаднете на четиво, което да ви допадне!