39 ключа: Змийско гнездо

Когато ти е тъпо, нервно и искаш да избягаш от всичко и всички… какво правиш? Аз лично грабвам някоя супер яка книга и тръгвам на пътешествие с нея. Без да ме интересува нищо! Без да давам отчет на никого! Просто разлиствам страниците и КУПОНЪТ ЗАПОЧВА!

Напоследък хитринката ми за бягство се крие в поредицата 39 ключа, която наистина обожавам. Ако не знаете още нищо за нея, ще ви кажа, че Дан и Ейми Кахил (на 11 и 14 г., сирачета) неочаквано научават, че принадлежат към могъщ клан, управлявал света стотици години. За капак, покойната им баба събира всички наследници на рода Кахил и ги приканва да се впуснат в напрегната надпревара из континентите в разбулване на исторически загадки и търсене на 39 ключа. Какво отключват те? Тайна, даряваща притежателя си с най-огромната мощ, която можете да си представите. Но пред децата има и доста пречки: да се справят с коварните си роднини (готови да ги убият по всяко време), да намерят начин да обикалят по света без пари, да научат кои са и към кой клан от рода Кахил принадлежат, да намерят себе си…

Следвайки двете деца и тяхната гувернантка, неусетно обиколих САЩ, Франция, Австрия, Италия, Япония… Бях в Сеул, Кайро, Кубър Пиди и къде ли още не. Научих тайните на някои от най-великите личности в историята и на няколко пъти рискувах живота си заради подлостта на роднините Кахил. Но истината е, че по-прекрасно, зашеметяващо и бурно пътешествие никога не съм преживявала!

След опасностите в Австралия, а и след пожара в Индонезия, Дан и Ейми Кахил откриват следа към следващия ключ. Тя ги води по стъпките на Уинстън Чърчил в Южна Африка. Докато се измъкват от лапите на семейство Холт, децата намират и интересна връзка между техния род и Шака Зулу. Но каква е тайната на този свиреп вожд и защо преследването на ключовете ги води към бастиона на клана Томас? Защото най-ценното от всичко е не това, което блести, а онова, което спасява животи. Или ги погубва…

Седмата поред книга за приключенията на Дан и Ейми Кахил бе точно толкова интригуваща, приключенска и мистериозна, колкото и останалите. Но едно нещо я отличава от всички останали: в нея се крие загадката към кой клан на рода Кахил принадлежат двете деца! Загадка, способна да преобърне малкото останала здрава почва под краката им! Досетихте ли се?
Не пропускайте ревютата на Тити Христова за „Отвъд гробницата““В дълбините”„Черният кръг“ и „В змийското гнездо“, а ако сте изпуснали началото на поредицата, проследете пътя на Ейми и Дан в „Лабиринтът с костите“„Фалшивата нота“ и „Крадецът на мечове“.

Автор: Вал Стоева

[club]