39 ключа: в змийското гнездо

Ако следите с нас поредицата „39 ключа“, познавате историята на двете деца Кахил, участващи в шеметна надпревара с времето, с роднините си и дори със самите себе си, за да открият загадката на 39-те ключа, даряващи безкрайно могъщество. Започвайки пътуването си от къщата на баба си Грейс в САЩ, децата преминават през ПарижВиена, Залцбург, ВенецияЯпония и Корея, ЕгипетРусия и Австралия, навсякъде измъквайки се на косъм от хилядите опасности, дебнещи на всеки ъгъл.

В пътешествието си двете деца оцеляват само благодарение на ума, находчивостта и късмета си, а в новата брънка от историята Дан и Ейми Кахил се запътват към родината на диамантите – Южна Африка! Когато двете деца се озовават в чуждата страна, те получават важна насока от непознат мъж. Сега децата са по петите на следващия ключ, водени от историята на Шака (1787-1828) – родоначалник на зулуската народност.

Честно казано, доста страници отминаха, говорейки се за него. Тъкмо бях започнала малко да се отегчавам, когато обаче отново започнах да поглъщам с интерес книгата! Благодарение на невероятната логика на децата и на сведенията, оставени от друг представител на Кахил – Уинстън Чърчил, те разгадават къде се крие ключът на… Томас! Точно така! Този ключ принадлежи на клана Томас и за нещастие на Ейми и Дан, те трябва да рискуват и да го ОТКРАДНАТ от бастиона! А това със сигурност няма да се хареса на клана, известен със здравите си като скала членове…

What?!

Вече съм се запътила към края на книгата! Положението започва да става напечено, защото издирването на загадките показва тъмните си страни – роднините! Да! Собствените роднини на Ейми и Дан, но и техни най-големи врагове! Има ли начин децата да избягат от тях?! Явно не! Както винаги двамата се излагат на безброй рискове и опасности, които застрашават живота им многократно. Този път обаче има и нещо ново и напълно неочаквано за децата, както и за мен – истината за клана, към който те се числят!

Предлагам на всички фенове и читатели на „39 ключа“ да се опитат да познаят кой е въпросния клан и после да прочетат книгата! Сигурна съм, че няма да познаете и ще останете доста изненадани!

Не пропускайте ревютата на Тити Христова за „Отвъд гробницата“, „В дълбините“ и „Черният кръг“, а ако сте изпуснали началото на поредицата, проследете пътя на Ейми и Дан в „Лабиринтът с костите“„Фалшивата нота“ и „Крадецът на мечове“.

Автор: Тити Христова

Вижте и интересното клипче, посветено на 39-те ключа, което открихме:

[club]