39 ключа: египетски приключения

Преди време с Тити Христова паралелно започнахме да четем поредицата “39 ключа”. И ако аз изоставам в пътешествията на Ейми и Дан Кахил в търсене на загадъчните послания, пръснати из цял свят, то Тити ми води с доста книги напред. Тя е обиколила Египет, Русия, Южна Африка, Австралия… а аз съм заседнала в Сеул. За да наваксам изоставането си, с О-Г-Р-О-М-Н-О удоволствие подхванах четвъртата книга от поредицата – “Отвъд гробницата”. Но ако не сте чели нищо от тази увлекателна история, да започна по-отдалеч…

Сирачетата Дан и Ейми Кахил са брат и сестра, принадлежащи към изключително могъщ род. Те обаче разбират тази подробност след смъртта на любимата си баба Грейс. След погребението, представители на различните кланове на рода са поканени да изслушат завещанието на Грейс и да направят своя избор: 1,000,000 долара или опасно преследване на тайни и загадки. Колкото и изненадващо да ви звучи, доста представители на рода избират 39-те ключа пред парите! Дан и Ейми също се впускат в надпреварата, препускайки през селца, градове и дори континенти. Започвайки пътуването си от САЩ, децата преминават през ПарижВиена, Залцбург, ВенецияЯпония и Корея, а в четвъртата книга – “Отвъд гробницата” – те се озовават в Египет.

Люлката на древната египетска цивилизация се оказва място, пълно както с културни паметници, така и с измамници от класа. В търсене на поредната загадка, двете деца се сблъскват с Ирина Спаска – руската агентка, преследваща тайните знаци, оставени от Екатерина преди няколко века. Сакхет, Нефертари, гробници и крокодили – всичко това и още много препятствия трябва да преодолеят двете деца, за да разгадаят посланието на баба си.

Дали приятелите са помощници или предатели? Кой е Салах ад-Дин и защо фараонката ходи на коледен пазар? Всичко това ще узнаете от “Отвъд гробницата”.

Не пропускайте ревютата на Тити Христова за “Змийско гнездо”,  „Отвъд гробницата““В дълбините” и „Черният кръг“, а ако сте изпуснали началото на поредицата, проследете пътя на Ейми и Дан в „Лабиринтът с костите“„Фалшивата нота“ и  „Крадецът на мечове“.

Автор: Вал Стоева

[club]