39 ключа: Черният кръг

Всяка книга от поредицата „39 ключа” е пълна с безброй загадки, мистерии, неразбулени тайни, но най-вече – опасности!  Нямаш избор, освен да поемеш риска, щом си член на най-великия род в света – Кахил и си приел предизвикателството да намериш 39-те ключа.

Всички прочетени до момента книги ми харесаха много. Но, честно казано, „Черният кръг” беше най-завладяваща. В нея Ейми и Дан се озовават в Русия, следвайки насоките на „НРР”. Макар и неизвестен, „НРР” им помага в търсенето на следващия ключ към загадката, но и в още нещо, наистина важно за двете деца – да открият истината за родителите си.

В мисията си братът и сестрата са принудени да се справят без Нели – единствения човек, на когото магат да се доверят напълно. Но трябва да са и много предпазливи, защото техният напредък се оказва голяма заплаха за клана Лусиан…

Онова, което знаех за Русия до момента бе, че е родината на прекрасните шарени кукли – матрьошките. Благодарение на Ейми и Дан обаче научих още много неща за страната. Особено много ме впечатли историята на последната царска династия в Русия – Романови, която се оказва сигурна следа в откриването на следващия ключ.

Кой всъщност е „НРР”, защо помага на Ейми и Дан? Ще успеят ли да се справят с това тежко изпитание децата, въпреки жестоките представители на Лусиан, които се оказват много по-силни и могъщи отколкото изглеждат? Стотици въпроси, които изригват като фонтан от петата книга и нажежават сюжета до върхова степен. И само ако се впуснете в преследването на 39-те ключа, ще откриете истината!

Автор: Тити Христова