37-ото СТРОМическо пророчество

Днес е последният срок, в който можете да изпратите своите форми за участие и да се включите в „Читателска щафета 3: Силата на СТРОМ“. Вярвам обаче, че познавате двамата близнаци Рафаел и Рафаела Шен, членове на братството на рицарите на Необичайното. Те членуват в ордена отскоро, но с находчивостта, ума и стромическите си качества, успяват да преминат през тежките изпитания и да станат не само пажове, но и стромилиони, стремейки се към званието сеиди.

Докато развиват своя СТРОМ, в „Колекционерът“ близнаците успяват да разбулят вековната загадка на Колекционера Ф, който бере маргаритки. Освен това, докато пътуват през времевите портали на отвъдното време в опити да се приберат вкъщи, Рафаела и кръстникът й Тристан разбулват тайната на свръхмодерния компютър, скрит в гробницата на фараон преди 4000 години и дори откриват истината за родителите на Артур – приятелят на близнаците, член на тайнствената организация. Но докато се катерят нагоре по стълбицата на сеидското обучение, двамата не знаят, че най-голямата опасност ги дебне. Опасност, застрашаваща бъдещето на целия познат свят: 37-ото пророчество на Нострадамус.

„Последното от тридесет и седемте от всички е най-лошото,

Че може слънцето на другия ден да не изгрее

Ако от всички дарове кутията с неизразима дума (смърт)

Чрез тринайсет кърви като през порти навън излезе…“

Докато близнаците трупат своите ТЗСС (Точки За да Станеш Сеид), нещо странно се случва с малкото китайско момиче Фан, живеещо в Забранения град, както и с приятеля на Рафаел – Еймерик. Напълно непознати, привлечени от различни неща, двете деца сбъдват най-съкровените си желания… на ужасна цена, която още не подозират, че ще платят. А междувременно Рафаел и Рафаела са в подземията на Лувъра не само за да чуят последното пророчество на Мишел дьо Ностредам, но и да бъдат ИЗБРАНИ! Защото те са единствените, способни да се справят със сложната задача да предотвратят замислите на злия Маргилин и, ако имат късмет, да обърнат пророчеството в положителна посока.

Изненадани от избора на фюролините (малки сладки пламтящи огнени духове, способни да открият онзи, който ще се справи с тежката задача на следовател), децата Шен са на път да узнаят още една дълбоко пазена тайна, а именно: в стаята за дълъг престой в болничното крило лежи майка им. В дълбока кома и все пак жива.

След потресаващите разкрития за миналото на родителите им, близнаците приемат мисията да разбулят загадката на 37-ото пророчество, дори и с цената на живота си. Събирайки в екипа си най-опитните сеиди и учители сред рицарите на Необичайното, двамата стромилиони се отправят на най-трудното пътуване – по стъпките на Маргилин. Но за да го победят, първо трябва да открият копието на Свети Георги – единственото оръжие, способно да убие адското изчадие.

Докато вземат единайсет века за петнайсет часа, Рафаел и Рафаела се натъкват на доста любопитни факти за битката на Свети Георги с дракона. Междувременно, Маргилин не губи времето си и събира своята армия от помощници, нужни за отварянето на кутията на Пандора. Еймерик и Фан изчезват, а Рафаел за първи път не е в състояние да помогне на приятеля си. Спасението на света или издирването на Еймерик? И що за предсказание отправя Сибил към Рафаел? Мъртъв? В бяла стая?

Изгревът на новия ден е в ръцете на тринайсетгодишните близнаци. А дали СТРОМ ще им помогне срещу могъществото на Маргилин и кой е Местром…ще покаже времето!

Не пропускайте да грабнете рицарска значка и други награди от „Читателска щафета 3: Силата на СТРОМ“! Крайният срок изтича точно… днес!

Автор: Вал Стоева

[club]