„21 начина да умреш“ с онлайн премиера на 28 февруари

Датската писателка Сара Енгел ще се включи в онлайн премиерата на българското издание на тийнейджърския й роман „21 начина да умреш“ на 28 февруари от 18 часа.

Книгата е обявена за „младежки роман на десетилетието“ в родината на авторката, а датските младежи я избират за „Роман на годината“ в онлайн гласуване. Зад провокативното заглавие се крие книга по изключително наболяла и важна тема – кибертормоза и провокираните от него самоубийства.

В интервю Сара Енгел разказва за причината да напише книгата:

„Идеята ме споходи една вечер, докато гледах телевизия. Излъчиха репортаж за петнайсетгодишно момиче, подложено на такъв психотерор от връстниците си, че накрая посегнало на живота си…

Докато сърфирах из мрежата, за свой ужас открих колко много подобни случаи има по света: младежи, подложени на жесток психически тормоз, в даден момент не виждат друг изход освен самоубийството. В този миг реших, че просто съм длъжна да напиша тази книга.“

Срещата ще се излъчи във фейсбук страницата на изд. „ЕМАС“, а в нея ще се включи и преводачката Ева Кънева. Модератор на разговора ще бъде Вал Стоева от „Детски книги“.