2012: 30 години живот за Г.Д.В. и Puffin Classics

Страхотно-поразителни приятели,

разбрахте ли, че през 2012 г. великанът от книгата на Роалд Дал – „Г.Д.В.“, става на 30 години?

Както сигурно вече знаете покрай „Читателска щафета 1“, световният Ден на Роалд Дал се чества на 13.септември всяка година, когато празнуваме и рождения ден на разказвач № 1.

Тази година обаче ще е безкраен празник на мечтателите, защото Г.Д.В. празнува! Зад тези три букви се крие огромен добродушен великан, специализиран в улавянето, създаването и сбъдването на мечти.

И докато чакате да дойде 13.септември и да спретнете ОгроМно-шаНтаво-НевероЯтно Роалд Дал парти, можете да се включите в някой от интересните конкурси, организирани от фондацията на английския автор. Например да мечтаете – за щури и неизпълними неща, да ги съберете в буркан за мечти и да ги опишете на етикета!

Yeah... Sure Ahh! Adore

Условието е да сте на 13 и повече години и да изпратите рисунките на своите етикети на мечтателски буркани на сайта на Роалд Дал след 1. юни.

Какво ще спечелите? Има ли значение изобщо, щом ще се забавлявате?

2012 явно е годината на 30-годишните юбилеи…

Освен Г.Д.В., тази година празнуват и Puffin Classics. За да отбележат празника и да благодарят на читателите, от издателството имат нестандартна идея – да подарят всичките 40 книги, вплетени в постера на Puffin Classics, на един печеливш, включил се в голямата надпревара…

Май можем само да съжаляваме, че не сме граждани на Великобритания…