180 секунди могат да променят целия ти живот

Михаела Младенова учи в Попово и срещата й с книгата „180 секунди“ (изд. ICU Publishing) е съдбоносна. Михаела не само я прочита няколко пъти, но успява да запали и своите съученички да заемат книгата от училищната библиотека непрестанно. Каква е магията на „180 секунди“ ще научите от ревюто й.

Преди девет години се случи най-хубавото нещо в моя живот. Блъснах се в момичето, с което до ден днешен делим всички хубави и лоши моменти – най-добрата ми приятелка. Стана случайно, но и до този ден вярвам, че това беше нашата съдба – да се блъснем, да се погледнем в очите и да разберем, че вече сме свързани. Едни 180 секунди могат да променят целия ти живот!

Това се случва с нашата Алисън Денис в книгата „180 секунди“ на Джесика Парк. Алисън е интроверт. Не че мрази хората, просто предпочита компанията на хубава книга пред тази на някой човек, но това се променя след като става част от социален експеримент. Животът й се променя напълно.

180 секунди. Точно 3 минути. Двама души и един откровен разговор без никакви думи. Толкова му трябва на човек, за да разголи душата си, да се изправи пред страховете си, да признае за слабостите си, да потърси истините за себе си, да събере кураж, да промени нещо, да се влюби. Аз вярвам в любовта от пръв поглед и знам, че на света има някой, който е направен точно за теб.

В основата на романа стоят Алисън и Есбен – всеки си има своя история, но след като се срещат, започват да пишат една обща. Алисън е интровертна личност, която трудно се вписва в социалните среди, докато Есбен е отворен и общителен. Това не означава, че си няма свои тайни. Хареса ми, че романът ни дава възможност да видим израстването, което двата образа търпят – помагат си взаимно, като се насърчават да предизвикват себе си и да не се отчайват в трудни моменти. Не е ли това любовта – да работиш върху най-добрата твоя версия, вдъхновен от човека до теб?

“Не искам да живея в миналото. Нито пък ти. Няма да се връщаме там. Всичко е приключило. Не сме част от статистиката и никога няма да бъдем. Ние сме изключението и сме изключителни. Ясно ли е?“

Освен прекрасна любов, романът включва и прекрасно приятелство, на което всеки би завидял. Да имаш приятел, с когото делите силна връзка е просто уникално.

Моят любим герой е Есбен, защото е мечтател и е предприемчив. Обича да помага и е готов на всичко да развесели дори човек, когото не познава, но е тъжен. Обожавам тази книга, мога да я чета постоянно, тя е разнообразна, има богата палитра с емоции и всеки може да ги преживее, но най-вече показва на хората, че любовта идва изневиделица и може да промени всичко в теб. В книгата има и тъжни моменти, но в чий живот няма? Всички емоции ни правят хора, нали все пак с това се различаваме от животните.

Джесика Парк има и още прекрасни книги – „Просто любов“, а аз просто се влюбвам в книгите още повече ден, след ден. Много съм благодарна и на преводачката на книгата – Елка Виденова, защото без нея тя нямаше да е същата. Ако на света книгите изчезват, бих си запазила тази, защото е толкова животопроменяща. Четете, защото четенето спасява животи, вдига настроението и ни прави по-умни и по-добри хора.

“Понякога се случва неочакваното. Понякога се появява човек, заради когото си струва да престъпиш собствените си правила.„

Вземете книгата от Ozone.bg с код DK19

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.