15 цитата от детските книги на Роалд Дал

Роалд Дал е сред любимите писатели на екипа ни. Неговите пиперливи, но и напълно честни истории, провокират детското въображение и показват на читателите, че не възрастта, а човечността е онова, което ни прави истински умни личности.

Подбрахме любими цитати от книгите на британския приказник и с радост ги споделяме с Вас:


“Човек, който има добри мисли, никога не може да бъде грозен. Дори ако носът ви е гърбав, а устата – крива, дори ако имате двойна брадичка, а зъбите ви стърчат навън, щом мислите ви са добри, те ще сияят по лицето ви като лъчи и вие винаги ще изглеждате прекрасни.”

„Семейство Тъпашки“

 

“Бях почти убеден, че всички мишки се разбират помежду си. А при хората не е така.”

“Няма значение кой си и как изглеждаш, стига някой да те обича.”

„Вещиците“

 

“И най-вече гледайте с искрящи очи целия свят около вас, защото най-големите тайни са скрити на най-неочакваните места.”

“Чарли и шоколадовата фабрика”

 

“Странно нещо са родителите. Дори когато тяхното отроче е възможно най-отвратителното, което можете да си представите, те смятат, че синът или дъщерята са чудесни.”

“Книга ли? За к‘во ти е някаква си шарена книжка? Нашият телевизор е чудесен, екранът му е трийсет сантиметра, а ти ми искаш книга.”

“Всичко, което беше прочела, я беше запознало с един начин на живот, за какъвто те никога не бяха и чували.”

“Не трябва да се притесняваш от пасажите, които не разбираш. Прочети ги още веднъж и нека думите просто галят ухото ти като музика.”

“Досега ми се струваше невъзможно да говоря с когото и да било за своите проблеми. Не желаех да понеса притеснението, пък и винаги ми е липсвал кураж за това. Доколкото имах смелост, тя беше унищожена още в детството ми. Но сега изпитвам силно желание да споделя всичко с някого.”

“Трябва да ти кажа, че мъжете съвсем не са толкова умни, колкото самите те си мислят. Но ти и сама ще стигнеш до това заключение, когато станеш малко по-голяма, момичето ми.”

“Ако ти си добър, добър е и твоят живот.”

“Матилда”

 


“Дрън-дрън! Никъде няма да стигнете, ако продължавате все с това „ами-ами“. Щеше ли Колумб да открие Америка, ако си беше повтарял: „Ами ако ми потъне корабът? Ами амо ме срещнат пирати? Ами ако никога не се завърна?“ Тогава дори нямаше да потегли.”

“По малко глупост тук и там обича и мъдрецът сам.”

„Чарли и Големият стъклен аснсьор“

 

“Но най-вече наблюдавайте с широко отворени очи света около себе си, защото най-големите тайни винаги се крият на най-неочакваните места. Онези, които не вярват във вълшебства, никога няма да ги разгадаят.”

“Били и минпините”

 

Вземете книгите от Ozone.bg с код DK19. 

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.